Τηλ.Επικοινωνίας: 2110 123610

Κιν.693 2729770, 697 8519966 (What's Up)

Εθελοντική συμμετοχή:

  1. Στο Ιατρείο κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ΜΚΟ Αποστολή,όπου απασχολούμαι σε εβδομαδιαία βάση.Οδός Σεβαστουπόλεως 113 Αμπελόκηποι.
  2. Εχω επιλεγεί στην ομάδα δράσης του κοινωνικού ιατρείου για αντιμετώπιση ακραίων επείγουσων καταστάσεων και μαζικών καταστροφών ανά την Ελλάδα.
  3. Σε προγράμματα της Αctionaid.
  4. Στους Γιατρούς του Κόσμου
  5. Με τους Γιατρούς του Κόσμου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των μεταναστών στο αυτοσχέδιο ιατρείο του σταδίου στο Γαλάτσι.

Περισσότερη Εθελοντική Προσφορά:

Με την Κινητή μονάδα της ``Αποστολης``

Η κινητή μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Αποστολή” μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, βρισκόταν στις 9/3/14 στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης όπου ενορίτες της τρίτης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι ή άποροι, είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Δείτε το φυλλάδιο εδώ και τις ευχαριστίες εδώ

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ

Δίνοντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ως υπεύθυνη της εθελοντικής αποστολής του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής – Αποστολή στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας (9/3/14)

Ιατρική Ομάδα Έκτακτης Δράσης

Ο ΙΣΑ δημιούργησε Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης για Έκτακτες καταστάσεις

 

Την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για έκτακτες καταστάσεις παρουσίασε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΙΣΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Στόχοι της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης είναι η άμεση, γρήγορη κι αποτελεσματική ιατρική επέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας που σχετίζονται με σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, και επιθέσεις μαζικής απειλής της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες. Την ομάδα στελεχώνουν πολύ εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ

Το έργο της Ομάδας περιλαμβάνει τη Βασική Υποστήριξη Ζωής, την Επείγουσα Προνοσοκομιακή Φροντίδα, τις Πρώτες βοήθειες, την εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και τη Σταθεροποίηση του αρρώστου σε κάθε περίπτωση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κάθε ζωή που απειλείται. Επίσης, σε έκτακτες καταστάσεις, η Ομάδα θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αναλάβει την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη σε Κινητές Μονάδες, Σκηνές, Πλωτά Νοσοκομεία, ή σε ήδη υπάρχους δομές – Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία – υποστηρικτικά όταν χρειάζεται.

Η δράση της ομάδας εντάσσεται στους Εθνικούς Σχεδιασμούς όπως αυτοί προβλέπονται κατά την διάρκεια της εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΕΠΥ και υλοποιείται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι γιατροί μέλη μας είναι πρωτοπόροι του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που βρέθηκε στο δρόμο, προς κάθε φτωχό και άρρωστο συνάνθρωπό μας που μας απλώνει το χέρι.

Όντας ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και έχοντας 27.000 γιατρούς, θεωρήσαμε ηθικό μας χρέος, να δημιουργήσουμε μια πολύ εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, που θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα, γρήγορα και σωστά την ανθρώπινη ζωή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Πρόκειται για μία ομάδα γιατρών με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις στην Υποστήριξη της Ζωής, που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον αγώνα ΔΙΑΣΩΣΗΣ της ανθρώπινης ζωής, όπου και όπως χρειαστεί.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου τόνισε: «Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του Ι.Σ.Α. δοκιμάστηκε στους σεισμούς της Κεφαλονιάς και απέδειξε την αρτιότητά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς και ως μέλος του Ι.Σ.Α. θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ύπαρξη τέτοιας πρωτοβουλίας.»

Κατά την Συνέντευξη Τύπου τιμήθηκαν οι γιατροί της Ομάδας που συμμετείχαν στην επιχειρησιακή αποστολή στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Βράβευση από τον ΙΣΑ

Βράβευση από τον ΙΣΑ για εθελοντική συμμετοχή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ΚΕΘΕΑ ``Διάβαση``

Με το ΚΕΘΕΑ “ΔΙΑΒΑΣΗ” – ομάδα εθελοντών

8o Race for the Cure 2016

Εθελοντική συμμετοχή και χορηγεία του Ιατρείου στο 8o Race for the Cure 2016

Κοινωνικό Φαρμακείο

Κατά τη διάρκεια της επισκεψής σας στο Ιατρείο, μπορείτε να φέρετε τα φάρμακα που σας περίσσεψαν. Στο χώρο του Ιατρείου υπάρχει κοινωνικό φαρμακείο, όπου μπορείτε να τοποθετείτε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε πια. Κάποιοι συνάνθρωποί μας τα έχουν ανάγκη!

Γιατροί του Κόσμου

Εθελοντική συμμετοχή με τους Γιατρούς του Κόσμου, για τις ανάγκες των προσφύγων

Πρόγραμμα COSI

Εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα COSI για την καταγραφή παιδικής παχυσαρκίας παιδιών δημοτικών σχολείων

Δωρεάν λιπομέτρηση στο ιατρείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η δωρεάν λιπομέτρηση και συμβουλευτική διατροφής, προσφορά του ιατρείου σε όλες τις γυναίκες – φίλες μου με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Αφού ολοκληρώθηκε η μέτρηση, η κάθε εξεταζόμενη είχε μια ευκαιρία ενημέρωσης για την ανάλυση της σύστασης του σώματος της, τη μυϊκή της μάζα, την ανάλυση μυών και λίπους ,το ποσοστό σπλαχνικού λίπους, την ανάλυση της οστικής της πυκνότητας, τις δυνατότητες άσκησης και τα συγκεκριμένα οφέλη στις μυϊκές της ομάδες, έτσι όπως μετρήθηκαν.

Επίσης δόθηκαν συμβουλές εξατομικευμένης διατροφής με βάση τις προσωπικές συνήθειες της καθεμίας. Η κάθε εξεταζόμενη, έφυγε από το ιατρείο, παίρνοντας μαζί της το προσωπικό της διάγραμμα ( ενήλικου και παιδιατρικό για κοπέλες < 18 ετών) έτσι όπως εξηγήθηκε αναλυτικά και ελπίζω ότι βοηθήθηκε στο να βάλει νέους στόχους που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη αισθητική και υγειά της.

Σας ευχαριστώ που εμπιστευτήκατε για μια ακόμα φορά το ιατρείο και είχαμε μαζί μια πολύ όμορφη, φιλική και εποικοδομητική κουβέντα.
Θα το επαναλάβουμε σύντομα!!!

Νέα Σεμινάρια

Μετάβαση στο περιεχόμενο