Τηλ.Επικοινωνίας: 2110 123610

Κιν.693 2729770, 697 8519966 (What's Up)

Οι διακυμάνσεις βάρους μπορούν να είναι επικίνδυνες για τους καρδιοπαθείς

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι επανειλημμένες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους-η απώλεια και η επαναπρόσληψη κιλών- ενδεχομένως είναι επικίνδυνες για υπέρβαρους καρδιοπαθείς.

Η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο θάνατος ήταν πιο συχνοί σε ασθενείς των οποίων το βάρος άλλαξε περισσότερο, σε διάστημα 4 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο αλλά σταθερό βάρος μπορεί να είναι ίσως πιο “υγιεινό”  (χωρίς αυτό να παρερμηνευτεί και να θεωρηθεί οτι το αυξημένο βάρος έχει ευνοικα αποτελέσματα για την υγεία του καρδιοπαθούς) από το να χάνει επανειλημμένως  και να ξαναπαίρνει κάποιος παραπανίσια κιλά.

Οι ερευνητές μελέτησαν μεγάλες διακυμάνσεις βάρους σε καρδιοπαθείς.Πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μην έγιναν  με πρόθεση και/ή να αποτελούν πιθανό σημείο σοβαρής νόσου.

Η έρευνα ήταν ανάλυση 9.500 ασθενών που έλαβαν μέρος σε διαφορετική έρευνα η οποία δεν εξέτασε τις αιτίες των αλλαγών βάρους. Το βάρος μετρήθηκε 12 φορές σε 4 χρόνια και ορισμένοι ασθενείς έχασαν και επαναπροσέλαβαν αρκετά κιλά μεταξύ κάθε μέτρησης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

 

 Μετάβαση στο περιεχόμενο