top of page

Θα μπορούσαμενα φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς ηλικιωμένους;



Οι φυσιολογικές και οι παθολογικές αλλαγές,που σχετίζονται με την ηλικία, είναι αναμενόμενες. O άνθρωπος μπορεί να προσαρμόζεται έτσι,ώστε να συνεχίσει να ζει μία ευτυχισμένη, υγιή και ενεργό ζωή!


Δεν μπορείς να αποφύγεις να μεγαλώνεις, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να γερνάς .GeorgeBurns, 1896-1996 (Aμερικανός κωμικός)


Τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχουν γνώσεις, πείρα και σοφία. Δεδομένου των εξαιρέσεων, κατά κανόνα έχουν δημιουργήσει οικογένεια και έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους.


Προσέφεραν επί πολλά έτη κι εργάστηκαν για την οικογένεια και την κοινωνία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα.


Συνεπώς, δικαιούνται το σεβασμό των επόμενων γενεών.

Σε μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη, που δεν επικεντρώνεται μόνο στους νέους, ενεργούς και μάχιμους, λέμε «Ναι» στους ανθρώπους, που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, προσοχή και συναισθηματική επένδυση.



Ένα απλό χαμόγελο, μια αγκαλιά αγάπης, η αλληλεγγύη,η χαρά, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη επιστημονική ιατρική παρακολουθηση, μπορεί να είναι το ελιξίριο για μια αγέραστη ψυχή...ένα ελιξίριο μακροβιότητας και ευτυχίας για τους «απόμαχους της ζωής»

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page